Rouw/Verliesbegeleiding

Rouw volgt op een verlies – een verlies van iets dat belangrijk voor je was. Dit kan het sterven van een dierbare zijn, maar ook het kwijtraken van werk, een geliefd huis, je relatie, de gezondheid of kinderen die het huis uitgaan.

Als je vastzit in rouw

Rouwen is intensief en vaak moeilijk. Je kunt zo diep in rouw komen, dat je er in je eentje niet meer uitkomt. Misschien lukt rouwen je niet, of besef je niet dat je rouw voelt, of durf je het proces niet aan te gaan.

Gevoelsmatige aanpak

We leggen niet een vaststaand rouwtraject af. We gaan in gesprek en kijken op welk punt in het rouwproces je nu zit. Uitgangspunt in ons gesprek is wie jij bent.

Ik gebruik mijn intuïtie om samen met jou helder te krijgen waaraan je op dit moment het meeste behoefte hebt. Ik zal je ook uitnodigen om wat er nu in je leeft, in klank om te zetten. We doen dit alleen als jij dit wilt. Door je gevoel – of juist het gemis aan gevoel – te laten klinken, zing je door verdichte lagen heen en kom je dichter bij jezelf.

Daar kun je je rouw ontmoeten.

Opleiding

Ik heb het nascholingstraject Rouw/Verliesbegeleiding gevolgd bij SPSO, Academie voor Integrale menswetenschappen, te Bilthoven.