Ervaringen

 

"Dank voor de fijne sessies, waarin ik vaak dicht bij mezelf kon blijven, in dat hele zachte 'van binnen' zingen..

Heel mooi en ontroerend.

En lerend.

En ook,  dank je wel voor je enthousiasme; voor je aansluiten waar ik was; voor je warme betrokkenheid en je liefdevolle aanraking".

 

A.

 

"Beste Rita,

Hartelijk dank voor de sessies. Ik heb de sessies als zorgzaam en zorgvuldig ervaren. Je voelt goed aan wat er speelt bij mij. Door dit terug te geven krijg ik ook meer helderheid en het bevestigt mij dat ik op het juiste pad zit. Je benoemt ook wat er gebeurt in het proces van ontwikkeling. Bijvoorbeeld dat je met één been in het oude, en met het andere in het nieuwe staat. Dit helpt mij om ervaringen te plaatsen. Daarnaast vind ik het heel prettig hoe flexibel en intuïtief de sessies waren. De inzet van uiteenlopende werkvormen (lichaamswerk, stembevrijding, visualisatie, energetisch werk) maakte mogelijk om steeds een vorm te vinden die op dat moment het meest passend is, en voor mij werkt.

Voor mij was het vooral ook een proces van loslaten van (oude) verstrengelingen en om steeds in mijn eigen energie te gaan staan. Ik heb ervaren dat helemaal in mijn eigen energie gaan staan het meest heilzame en het meest respectvolle is wat ik kan doen, voor mezelf maar ook voor anderen. Dit heb ik heel krachtig ervaren tijdens de sessies en je hebt me daarbij ook geholpen ankerpunten te vinden om het geleerde/ervarene te herinneren en te bekrachtigen in de dagelijkse praktijk.

Dank je wel"

Jeroen

 

 

“Net voor de derde keer een sessie gehad. Verassend hoe ze kunnen lopen! Vandaag ging ik staan en liet me leiden door de stem van Rita. Steeds zwaarder voelde ik me en stond steviger op de grond. Automatisch voelde ik een stroming door me heengaan en bewoog ik om blokkades op te lossen. Zuchtend, stampend, trillend en gapend gaan er een paar minuten voorbij. Ik realiseer me hoeveel spanning er in mijn lijf zit. Ik mag er geluid bij maken. Het blijft bij een paar klanken. De O en de A. Bij de A kwam het verdriet los. Voelde me daarna lichter en vrijer. Aan het eind van de sessie kreeg ik nog een healing, waarbij ik mocht zitten. Nog meer tranen en uiteindelijk een rustiger en tevreden gevoel… nog lichter en vrijer."

Antoini

 

 

"Bijzonder was hoe Rita iedere keer weer binnen 5 minuten tot de kern van waar ik mee zat kon komen. Het was wel meestal iets waar ik zelf maar niet bij kon op de een of andere manier, wat ik zelf maar geen ruimte kon geven. Die ruimte ontstond iedere keer wel in het werken met haar, waardoor ik me vrij voelde om voluit toe te geven aan wat me al zo lang dwars zat. Ook dat was iedere keer weer verrassend, maar vooral bevrijdend. Alsof er een loodzwaar juk van mijn schouders getild werd".

Miranda

 

 

"Bijna een jaar lang ging ik regelmatig voor stembevrijding naar Rita de Groot in Driebergen. Altijd graag!! De eerste keer was natuurlijk eng, want ik wilde mijn stem bevrijden van een angstige, dichtgeknepen keel. Een deel van mijn angst viel al meteen weg toen ik Rita zag. Ze stelde me met haar uitstraling gerust, ik wist dat ik bij haar veilig was. Ik wist van tevoren nooit wat er naar boven zou komen. Soms blijdschap, soms verdriet, soms angst. Eerst even praten over waarmee ik bezig was. Ik leerde om mijn stem en geluid te gebruiken vanuit wat er op dat moment aan stemming en gevoel is, heel direct, vanuit mijn binnenste: BEVRIJDEND !!!!! Rita gaf altijd vol respect en vriendelijkheid, oprecht, haar aanwijzingen.  Ik was altijd vrij!!! Af en toe ga ik nog naar een workshop, om weer even goed in contact te komen met mezelf.

Daar kan ik dan weer een hele tijd op voort"!

Coby 

 

 

"Ik kijk altijd erg uit naar de sessies van Rita. Het is nooit hetzelfde. De ene keer een staande geleide-oefening, de andere keer een healing op de massagetafel, afhankelijk van wat er zich voordoet. De healingen hebben een diepgaande werking. Ondanks dat ik mijn ogen dicht heb, voel ik precies waar Rita 'bezig' is. Na zo'n healing voel ik me heerlijk ontspannen en ga ik meestal een flinke boswandeling maken. De staande (of zittende) geleide oefening vergt wat meer inspanning van mijn kant. Ik word dan op zachte, maar duidelijke wijze naar de kern van het probleem geleid, waarna de blokkade kan oplossen. Wat zo fijn is bij Rita is haar enthousiasme, haar onbevooroordeeld zijn en betrokkenheid. Ik voel me heel veilig bij haar".

Sofie

 

"Beste Rita,

Nogmaals heel veel dank voor je support en inzet. Heb het als heel warm ervaren en 't blijft bijzonder wat je doet".

Anoniem

 

"Ik ga met heel veel plezier naar je toe en ben onder de indruk van jou als mens, van je werkwijze en van de directheid van het werk. Hoe in hele kleine gebaren, kleine bewegingen, kleine geluiden zoveel emotie, kennis en wijsheid schuil kan gaan/ vrij kan komen.

Dat heeft me de afgelopen maanden erg ondersteund".

Johan

 

 

"Ik begon met enkele workshops en genoot enorm. Kon mijn stem zo klinken? Tijdens het klinken/zingen kwamen er gevoelens naar boven die mij vertelden wat mij ten diepste dwars zat. Later deed ik een serie individuele sessies bij Rita. In elke sessie kwam een ander thema op, dat verhelderd werd. Ik vond het belangrijk dat er ruimte was om rustig, aan de hand van suggesties van Rita, al klinkend en zingend te verkennen in welke richting de opening tot meer innerlijke harmonie lag. Zo was mijn haat-liefde verhouding met geld een thema. Al zingend en klinkend kwam het besef dat ik eigenlijk geen behoefte heb aan veel spullen en ook niet aan geld daarvoor. Daarna gebeurde er iets moois: door naar mijn eigen zingende stem te luisteren, kwam het inzicht dat ik wel behoefte heb aan dingen die mijn ziel voeden en dat ik daar geld aan wil besteden.

De begeleiding en suggesties van Rita waren kundig en warm. Ik ben blij, dat ik Zielzingen op mijn levensweg tegenkwam."

Sandra

 

"Veel dank voor al jouw inzichten en werk op gevoelsniveau. Het heeft veel voor me betekend. Vaak zal ik nog aan jouw wijze woorden terugdenken; ik heb nu veel meer vertrouwen in mijn eigen kracht en ik geloof en voel dat stappen zich als vanzelf zullen aandienen de komende tijd."

Petra