Ervaringen

 

“Al een tijd lang zat ik vast in lastig te doorbreken denkpatronen en probeerde ik deze ‘problemen’ met mij  hoofd op te lossen.

Ik voelde me vaak niet gezien en gehoord zoals ik wilde en zette daardoor niet de juiste stappen, wat weer andere frustraties opriep. Voor mij voelde het dat het tijd werd om hier mee aan de slag te gaan. Met Rita’s hulp kon ik ervoor zorgen, dat de verbinding tussen hoofd en hart/verstand en emotie beter in balans kwam.

Niet vanuit alles willen weten, maar te gaan varen op je innerlijke gevoel en intuïtie. En soms weet je het dan even niet en dat mag ook zo zijn.

Hierdoor ontstaat er vertrouwen en ruimte voor jezelf om verder te gaan. Niet alles hoeft direct! 

Met Rita heb ik een aantal mooie sessies beleefd waarbij we met klanken en zang op andere lagen terecht kwamen. Emoties konden hierdoor een weg vinden en verstand en gevoel werden zo voelbaar meer en beter verbonden. Het was fijn om op deze wijze met Rita samen op te lopen en het vertrouwen in mezelf te hervinden.

En nee, het is geen oplossing voor alles, maar het geeft je de balans en kracht om zelf verder te gaan.

De ervaring die ik nu heb is dat als je vanuit je ziel gaat zingen, dan wordt je gehoord.”

Jeannette

 

“Ik ben naar Rita toegegaan omdat ik hulp wilde bij het uiten van mijn eigen visie en ideeën, mijn stem laten horen. Het woord Stembevrijding sprak mij erg aan omdat ik wist dat ik op de een of andere manier vast zat, gevangen, waardoor ik het heel moeilijk vond om mezelf te uiten.

Het werken met Rita heeft me geholpen om op een diep nivo te voelen wat ik wel en niet wil en wat er aan de hand was. Ze heeft me geholpen mijn belemmerende banden af te hechten; mij inzichten gegeven in hoe het zit en met het verwerken van heel oude pijn en verdriet. Daarnaast om te leren voelen, mij met mezelf te verbinden en mijn ‘eigen licht’ te ervaren en daar veilig bij te zijn. Van daaruit lukt het me nu om mezelf in de wereld te zetten en mijn plek in te nemen.

Het blijft ‘work in progress’, maar ik sta goed op de rit. Haar begeleiding en manier van werken heb ik als enorm prettig ervaren; warm, onbevooroordeeld, begripvol, betrokken en met humor. Rita weet wat er aan de hand is en waar aan gewerkt moet worden en meestal was dat niet wat ik zelf verwachtte.. Ze vindt precies de juiste worrden, prachtige woorden, waardoor de kern van de zaak geraakt wordt. Ik ben haar zeer dankbaar voor het terugvinden van mezelf en ik zal ook terugkomen voor een regelmatige onderhoudsbeurt. 

Je voelt het vanzelf wanneer het weer tijd is voor Rita!”

Nicoline

“Tijdens een rouwperiode kwam ik tot stilstand. Donker, koud, er was geen beweging in mij en ik wist niet hoe ik mijn energie kon  laten stromen. Letterlijk zat ik vast.

Op aanraden van een vriendin kwam ik in contact met Rita en Zielzingen.

Zielzingen houdt in, contact maken met je gevoelens en dit een klank durven geven. Eerst ademhalen, gronden met Moeder Aarde, naar binnen gaan en contact maken met gevoel of blokkade. Luisteren naar hoe mijn rouw zich wil uiten door klank en hierin opgaan.

Rita ziet energetisch waar je steun nodig hebt en heelt tijdens de sessie bepaalde plekken of stromingen zoals het hartchakra of de gronding/aarding. Ook kreeg ik een Bachremedie “Star of Betlehem. Tijdens de sessies gebeurde er van alles; een paar keer voelde ik mezelf trillen en een ‘steen’ van me afrollen zodat er ruimte ontstond voor beweging. Die beweging ging in mij stromen en dit vertaalde zich in een creatieve energie. Na enkele sessies voelde ik weer inspiratie om vreugde te beleven en kan ik weer genieten van de dingen die ik fijn vind om te doen.

Het grappige is dat ik nu dagelijks spontaan ga zingen, gehoor geeft aan klanken die in mij opwellen. Ik ben Rita heel dankbaar dat ze een zuiver, invoelend vermogen heeft en dat ik weer verder kan gaan”. 

L.


“Dank voor de fijne sessies, waarin ik vaak dicht bij mezelf kon blijven, in dat hele zachte ‘van binnen’ zingen..

Heel mooi en ontroerend.

En lerend.

En ook,  dank je wel voor je enthousiasme; voor je aansluiten waar ik was; voor je warme betrokkenheid en je liefdevolle aanraking”.

A.

 

“Beste Rita,

Hartelijk dank voor de sessies. Ik heb de sessies als zorgzaam en zorgvuldig ervaren. Je voelt goed aan wat er speelt bij mij. Door dit terug te geven krijg ik ook meer helderheid en het bevestigt mij dat ik op het juiste pad zit. Je benoemt ook wat er gebeurt in het proces van ontwikkeling. Bijvoorbeeld dat je met één been in het oude, en met het andere in het nieuwe staat. Dit helpt mij om ervaringen te plaatsen. Daarnaast vind ik het heel prettig hoe flexibel en intuïtief de sessies waren. De inzet van uiteenlopende werkvormen (lichaamswerk, stembevrijding, visualisatie, energetisch werk) maakte mogelijk om steeds een vorm te vinden die op dat moment het meest passend is, en voor mij werkt.

Voor mij was het vooral ook een proces van loslaten van (oude) verstrengelingen en om steeds in mijn eigen energie te gaan staan. Ik heb ervaren dat helemaal in mijn eigen energie gaan staan het meest heilzame en het meest respectvolle is wat ik kan doen, voor mezelf maar ook voor anderen. Dit heb ik heel krachtig ervaren tijdens de sessies en je hebt me daarbij ook geholpen ankerpunten te vinden om het geleerde/ervarene te herinneren en te bekrachtigen in de dagelijkse praktijk.

Dank je wel”

Jeroen

 

“Net voor de derde keer een sessie gehad. Verrassend hoe ze kunnen lopen! Vandaag ging ik staan en liet me leiden door de stem van Rita. Steeds zwaarder voelde ik me en stond steviger op de grond. Automatisch voelde ik een stroming door me heengaan en bewoog ik om blokkades op te lossen. Zuchtend, stampend, trillend en gapend gaan er een paar minuten voorbij. Ik realiseer me hoeveel spanning er in mijn lijf zit. Ik mag er geluid bij maken. Het blijft bij een paar klanken. De O en de A. Bij de A kwam het verdriet los. Voelde me daarna lichter en vrijer. Aan het eind van de sessie kreeg ik nog een healing, waarbij ik mocht zitten. Nog meer tranen en uiteindelijk een rustiger en tevreden gevoel… nog lichter en vrijer.”

Antoini

 

“Beste Rita,

Nogmaals heel veel dank voor je support en inzet. Heb het als heel warm ervaren en ‘t blijft bijzonder wat je doet”.

Anoniem

 

“Ik ga met heel veel plezier naar je toe en ben onder de indruk van jou als mens, van je werkwijze en van de directheid van het werk. Hoe in hele kleine gebaren, kleine bewegingen, kleine geluiden zoveel emotie, kennis en wijsheid schuil kan gaan/ vrij kan komen.

Dat heeft me de afgelopen maanden erg ondersteund”.

Johan

 

“Ik begon met enkele workshops en genoot enorm. Kon mijn stem zo klinken? Tijdens het klinken/zingen kwamen er gevoelens naar boven die mij vertelden wat mij ten diepste dwars zat. Later deed ik een serie individuele sessies bij Rita. In elke sessie kwam een ander thema op, dat verhelderd werd. Ik vond het belangrijk dat er ruimte was om rustig, aan de hand van suggesties van Rita, al klinkend en zingend te verkennen in welke richting de opening tot meer innerlijke harmonie lag. Zo was mijn haat-liefde verhouding met geld een thema. Al zingend en klinkend kwam het besef dat ik eigenlijk geen behoefte heb aan veel spullen en ook niet aan geld daarvoor. Daarna gebeurde er iets moois: door naar mijn eigen zingende stem te luisteren, kwam het inzicht dat ik wel behoefte heb aan dingen die mijn ziel voeden en dat ik daar geld aan wil besteden.

De begeleiding en suggesties van Rita waren kundig en warm. Ik ben blij, dat ik Zielzingen op mijn levensweg tegenkwam.”

Sandra

 

“Veel dank voor al jouw inzichten en werk op gevoelsniveau. Het heeft veel voor me betekend. Vaak zal ik nog aan jouw wijze woorden terugdenken; ik heb nu veel meer vertrouwen in mijn eigen kracht en ik geloof en voel dat stappen zich als vanzelf zullen aandienen de komende tijd.”

Petra 

 

In de sessies bij Rita gebeurde zoveel. Ik kende stembevrijding niet en vond het best spannend, maar Rita straalde rust en warmte uit. Ze nodigde me uit om geluid te maken aan het gevoel wat er in me leefde. Daardoor kwam er heel veel los: oude pijn, verdriet, angst, liefde, blijdschap. Welk thema er naar boven zou komen wist ik meestal niet van tevoren, maar het klopte altijd. Rita begeleidde me, nodigde me uit om het verder toe te laten en bood ondersteuning. Geluid geven aan alle emoties was zo krachtig. Zaken/thema’s waar ik me al wel bewust van was, maar waarvan ik niet zo goed wist hoe ik het moest oplossen, zijn in de sessies met Rita ‘als vanzelf ‘opgelost. Ik vond het magisch wat er gebeurde en welk effect het heeft gehad. Ik voel me lichter en kan steeds makkelijker bij mijn eigen kracht.

Dank je wel Rita!

Marlijn