Maatregelen Covid-19

 

 

 

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag van cliënten, hoe veilig het eigenlijk is om de zingende stem te gebruiken en wat voor maatregelen ik daarvoor heb getroffen.

We hebben allemaal wel gehoord over rondzwevende druppeltjes die vrijkomen bij praten en vooral bij zingen en de besmettelijkheid daarvan..

Graag licht ik toe hoe ik werk in deze tijd van Covid-19.

 

In mijn praktijkruimte zitten we in ieder geval op anderhalve meter afstand van elkaar aan een tafel.

Na iedere sessie reinig en ventileer ik de ruimte.

Ik werk alleen als ik gezond en klachtenvrij ben en verwacht hetzelfde van mijn cliënten.

 

Als we met Stembevrijding bezig gaan, gaan we staan en houden we uiteraard ook gepaste afstand. Maar omdat ik het heel belangrijk vind dat een ieder zich ongecensureerd en vanuit een veilig gevoel moet kunnen uiten, werk ik vanaf heden met een scherm, voorzien van plexiglas van 2m hoog en 90cm breed. Het is een verplaatsbaar scherm, dus de afstand kan worden aangepast aan de wens van de cliënt.

Het scherm zorgt ervoor, dat de aerosolen niet door de ruimte gaan zweven en worden tegengehouden. Een prettig en safe gevoel, voor beide.

Na afloop reinig ik het scherm.

 

Juist nu, in deze tijd van onzekerheid en gevoelens van verwarring of somberheid, kan het heerlijk en bevrijdend zijn  om je stem in te zetten. 

En natuurlijk het liefst op zo’n veilig mogelijke manier.

 

Maar voor mensen die dit alsnog te spannend  vinden, is het ook mogelijk om je aan te melden voor sessies via Skype, vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

 

Of boek een sessie zonder je stem in te zetten, waarin we het gesprek aangaan en eventueel andere vormen van expressie gebruiken zoals dans en/of beweging, of geleide meditatie.

 

Weet je welkom!

 

Mocht je nog vragen hebben, voel je dan vrij om me te bellen, 06 55963822 of te mailen naar rita@zielzingen.nl.